In het najaar van 2016 begeleidde Ecolife verschillende thematische workshops voor kwetsbare groepen over heel Vlaanderen.

Ecolife begeleidt kansengroepen rond thema’s als de klimaatverandering, het elektriciteitsverbruik in huis, het voorkomen en sorteren van afval en het verbruik van verwarming en water.

De OCMW’s van Laakdal, Tielt-Winge, Heusden-Zolder, Wevelgem, Wellen, Evergem, Zoersel, Bazel, Bilbeek, Denderleeuw en Kuurne organiseerden een of meerdere workshops voor hun cliënteel rond een thema naar keuze.

De vele positieve reacties van lesgevers en deelnemers tonen aan dat onze workshops hun doel bereiken. Karolien Poot van het OCMW Wevelgem getuigt: “Het was een geslaagde avond. Er waren in totaal 10 deelnemers, een mooi aantal. Ik hoorde heel wat positieve reacties en ook de vraag naar meer”. Ook Ecolife-begeleidster Ann Matton vond het een fijne avond: ‘Het ging er ongedwongen aan toe, wat ook de bedoeling is van onze workshops. Mensen wisselden tips en ervaringen uit en leerden op die manier veel van elkaar.”

De workshops worden begeleid door onze ervaren lesgevers. Meer info over onze workshops vind je in deze brochure, op de Ecolife-website of bij gert.henckens@ecolife.be.