Met de afronding van trajecten in Aalst, Zwevegem, Lo-Reninge en Sint-Niklaas vieren we vol trots een bijzondere mijlpaal: we hebben de kaap overschreden van 100 verenigingen in Vlaanderen die we begeleid hebben of nog begeleiden met ons traject: ‘Verenigd voor het Klimaat.’

We werken samen met een brede waaier aan verenigingen, variërend van jeugdverenigingen en -huizen, sportclubs, kansengroepenorganisaties tot fanfares en toneelgezelschappen.

Samen met de projectpartners voeren we grondige scans uit van hun infrastructuur, activiteiten en evenementen met het oog op meer duurzaamheid. Inspirerende voorbeelden brengen we onder de aandacht, terwijl we een breed scala aan concrete acties formuleren en hen op weg helpen bij de implementatie ervan.

Resultaat? Samen hebben ze hun gemeente al een stukje duurzamer gemaakt en gaan ze door met concrete klimaatacties. Elke vereniging is zo deel van onze community, samen schrijven we het verhaal van een duurzame toekomst.