Ecolife was te gast in Stad Aalst voor de kick-off sessie van de tweede editie van Verenigd voor het Klimaat. Ecolife begeleidt de gemeente en zes verenigingen om hun energieverbruik te monitoren en hun lokalen, vervoer, voeding en evenementen duurzamer aan te pakken. Alle verenigingen waren aanwezig om het traject samen op te starten.

We werken samen met een brede waaier aan verenigingen, variërend van jeugdverenigingen en -huizen, sportclubs, kansengroepenorganisaties tot fanfares en toneelgezelschappen. Samen met de projectpartners voeren we grondige scans uit van hun infrastructuur, activiteiten en evenementen met het oog op meer duurzaamheid. Inspirerende voorbeelden brengen we onder de aandacht, terwijl we een breed scala aan concrete acties formuleren en hen op weg helpen bij de uitvoering ervan.

Meer info: Brochure ‘Verenigd voor het klimaat’.