Bedrijven spelen een cruciale rol in het verwezenlijken van de ambitieuze klimaatdoelstellingen van gemeenten. Dit wordt aangetoond door kleine en middelgrote bedrijven in Aalst en Evergem, die met de ondersteuning van Ecolife duurzame stappen vooruit hebben gezet. Onder het project ‘Bedrijvig voor het Klimaat’ helpt Ecolife vooral kleine en middelgrote bedrijven om hun milieu-impact te verkleinen en duurzame acties te ondernemen.

Het traject omvat een gedetailleerde projectplanning, dataverzameling, berekening van de koolstofvoetafdruk, advies over reductiemaatregelen en rapportage. Samenwerkingen met toonaangevende bedrijven zoals drukkerij GroenDruk en koffiebranderij Maeskes Roem in Aalst tonen aan dat bedrijven met gerichte acties significant vooruitgang kunnen boeken op het gebied van duurzaamheid.

Het ‘Bedrijvig voor het Klimaat’-traject draagt niet alleen bij aan het verminderen van de CO₂-uitstoot, maar biedt ook waardevolle inzichten voor verdere acties en inspireert andere bedrijven binnen de gemeente. Door te blijven streven naar emissiereductie en duurzame bedrijfsvoering, kunnen bedrijven zo een blijvende impact hebben op het milieu en de samenleving.

Meer info: Artikel over ‘Bedrijvig voor het klimaat’ en Brochure ‘Bedrijvig voor het klimaat’.