Het mag terug … een zomer vol evenementen kondigt zich aan! Gemeentediensten en evenementorganisatoren gaan er weer volop voor. Concerten en festivals, buurt- en wijkfeesten, sport- en cultuurevenementen: al deze events kun je ook duurzaam organiseren. Een win voor de organisatoren én voor de bezoekers en omwonenden.

Ecolife begeleidde stad Eeklo om haar evenementenbeleid te verduurzamen. We analyseerden de nieuwjaarsreceptie van het stadsbestuur, één van de jaarlijks weerkerende evenementen, deden concrete aanbevelingen en adviseerden de stad over de uitvoering en de communicatie. De nieuwjaarsreceptie van stad Eeklo trekt ieder jaar een 1000-tal inwoners. Dit brede publiek is klaar om mee te werken aan een duurzaam verloop van de evenementen. Als organisator is de stad de spil van het evenement en het best geplaatst om het goede voorbeeld te geven.

Ecolife: ‘Wij reikten Eeklo handvatten aan voor een planmatig duurzaamheidsbeleid en dito communicatie. We baseerden ons op inspirerende voorbeelden van andere evenementen van Vlaamse gemeenten. De aanbevelingen zijn niet alleen voor de nieuwjaarsreceptie bruikbaar, andere evenementen van het stadsbestuur hebben er ook baat bij.’

>>  Interesse? Neem contact op voor een traject op maat.