De energieprijzen swingen de pan uit. Steeds meer mensen voelen de gevolgen hiervan in hun portemonnee, een zorg voor ons allen en in het bijzonder voor kansengroepen. Werk je voor een OCMW, sociaal huis, woonmaatschappij, vereniging waar armen het woord nemen, buurtorganisatie, onthaalbureau inburgering of integratiecentrum? Dan zijn onze workshops ‘Slim energie besparen’ geknipt voor jou. Inhoud en methodiek zijn helemaal op maat van kansengroepen.

SAAMO Limburg en Ons Centrum, een erkende vereniging waar armen het woord nemen in Leopoldsburg, deden beroep op Ecolife voor een workshop slim energie besparen. In deze workshop werken we met praatplaten, sprekende afbeeldingen van vier kamers in huis. De ecocoach bespreekt het verbruik van elektrische en verwarmingstoestellen en het effect van zuinig verbruik op de energiefactuur. De deelnemers zoeken naar ‘grote verbruikers’, overleggen hoe ze daar zuinig mee om kunnen gaan en delen onderling tips. Op een folder duiden de deelnemers de acties aan die ze thuis willen toepassen.

Voor deze workshops werken we met een vaste groep gedreven lesgevers die in heel Vlaanderen workshops geven.

>> Interesse? Vraag hier je workshop aan. Voor gemeenten in het werkingsgebied van Fluvius zijn de workshops gratis mits deelname van minstens 10 personen.