Vraag je je ook soms af hoe duurzaam het er op kantoor of op het werk aan toe gaat? Hoe je samen met collega’s de werkplek duurzamer en comfortabeler kan maken? Of wat de precieze milieuwinst is van bepaalde acties? Dan is de nulmeting van je carbon footprint door Ecolife iets voor jou.

Ook het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen maakt werk van een ambitieus duurzaamheidsbeleid. Het Instituut deed beroep op Ecolife voor de nulmeting van hun carbon footprint en advies over hun reductiebeleid. Samen met een interne werkgroep verzamelden we gegevens over energieverbruik, mobiliteit van studenten en medewerkers, catering in de studentenrestaurants, aankoop en transport van materiaal en afvalverwerking. Daarna verwerkten we de gegevens volgens het Bilan Carbone®-rekenmodel om de koolstofvoetafdruk te berekenen conform het Greenhouse Gas Protocol, de internationale richtlijn om de uitstoot van broeikasgassen te meten.

De carbon footprint en duurzaamheidsscan bieden inzicht in belangrijke impactfactoren zoals energieverbruik en medewerkersmobiliteit. Vervolgens formuleert Ecolife aanbevelingen en adviseren we over reductiemaatregelen in het kader van een duurzaamheidsstrategie op lange termijn. Op deze manier reduceert het Instituut voor Tropische Geneeskunde een deel van de CO2-uitstoot. Voor de resterende uitstoot stelt Ecolife gepaste compensatiemogelijkheden voor. Zo helpen we organisaties op weg naar klimaatneutraliteit.

>> Interesse? Neem contact op en maak samen met ons een meetbaar verschil.