Vraag je je ook soms af hoe duurzaam het er op kantoor of op het werk aan toe gaat? Hoe je samen met collega’s de werkplek duurzamer en comfortabeler kan maken? Of wat de precieze milieuwinst is van bepaalde acties? Dan is de duurzaamheidsscan van Ecolife iets voor jou.

Ook Huis van de Arbeid maakt werk van een ambitieus duurzaamheidsbeleid. Als facilitaire partner van de CM, ACV, Beweging.net en hun partnerorganisaties beheert Huis van de Arbeid het gebouwencomplex Aeropolis in hartje Schaarbeek. Hun missie is ervoor te zorgen dat 1300 medewerkers dagelijks in de beste kantooromgeving hun werk, vergaderingen en evenementen kunnen laten doorgaan. Huis van de Arbeid deed beroep op Ecolife voor de nulmeting van hun carbon footprint en advies over hun reductiebeleid.

De carbon footprint en onze duurzaamheidsscan bieden inzicht in belangrijke impactfactoren zoals energieverbruik en medewerkersmobiliteit. Vervolgens formuleert Ecolife aanbevelingen en adviseren we over reductiemaatregelen in het kader van een duurzaamheidsstrategie op lange termijn. Op deze manier reduceert Huis van de Arbeid een deel van de CO2-uitstoot. Voor de resterende uitstoot stelt Ecolife gepaste compensatiemogelijkheden voor. Zo helpen we organisaties op weg naar klimaatneutraliteit.

>> Meer info over Duurzaam Aeropolis.

>> Interesse? Neem contact op en maak samen met ons een meetbaar verschil.