Broed je op een geniaal duurzaam idee maar mis je het budget om het van de grond te krijgen? Kan je klimaatinitiatief samen met de buren nog een financieel duwtje in de rug gebruiken? Klop dan eens aan bij je gemeente voor een burgerbudget.

Hasselt pioniert als eerste Limburgse stad met een burgerbudget. Hasselaars krijgen de kans om een duurzaam idee voor te stellen en vooral: ze beslissen mee welke initiatieven geld krijgen. Ecolife begeleidt de stad bij de voorbereiding, de uitvoering en de evaluatie.

Voor de eerste burgerbudgetten is het thema Circulaire en delende stad. Tot 15 december kan elke Hasselaar voorstellen indienen tot 5.000 euro. Begin 2021 beslissen burgers mee welke projectvoorstellen geld krijgen. De stad trekt hier 20.000 euro voor uit. Dit project loopt met steun van provincie Limburg en het netwerk Gemeente voor de Toekomst.

Burgers zijn onmisbaar om lokale klimaatdoelstellingen te halen. Wil je als gemeente je inwoners nog meer betrekken bij het lokale klimaatbeleid? Een burgerbudget biedt nieuwe kansen met de burgers aan zet.

>> Interesse? Neem contact op voor een aanbod op maat.