LICHT staat voor Lokaal Initiatief voor een Coöperatieve Hernieuwbare Transitie, ontstaan in stad Leuven. LICHT brengt burgers samen rond hernieuwbare energie, om de energietransitie in hun omgeving te versnellen. Ecolife en Ecopower begeleiden de groepen samen met het Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant, het samenwerkingsverband rond duurzame energie.

Lokaal energie opwekken voor lokaal gebruik, dat is de bedoeling. De LICHT-groepen realiseren hernieuwbare energieprojecten (zon, water, wind, groene warmte) in openbare gebouwen, scholen, zorgcentra, bedrijven enz. De financiering gebeurt via rechtstreekse burgerparticipatie. Sommige groepen werken ook rond energie-efficiëntie.

Ecolife en Ecopower begeleiden 9 LICHT-groepen verspreid over de provincie Vlaams-Brabant. De groepen van de Brusselse Noordrand (Noordlicht), HagelandStroomt (Scherpenheuvel-Zichem) en stad Leuven zijn alvast gelanceerd, onze begeleiding is daar afgerond. Momenteel begeleiden we LICHT-groepen in de druivenstreek (Druifkracht), Diest, Tienen, Wezembeek-Oppem en Kraainem, Zoutleeuw, Rotselaar en Haacht. Het project loopt met steun van de provincie Vlaams-Brabant.

>> Meer info: LICHT Vlaams-Brabant. Interesse? Neem contact met ons op.