Zopas rondde Ecolife het traject ‘Verenigd voor het klimaat’ af in de Oost-Vlaamse gemeente Laarne. Het verenigingsleven is een belangrijke partner om lokale klimaatdoelstellingen te realiseren. Met gerichte acties werken we aan energiebesparing.

Samen met de gemeente selecteerden we vier gemeentelijke gebouwen die lokale verenigingen gebruiken. We startten met een eco-audit rond energie, mobiliteit, materialen en water. Uit die audit kwamen ook positieve vaststellingen naar boven. Daarna screenden we de waaier aan reglementen en overeenkomsten tussen de gemeente en de verenigingen. Daar zaten belangrijke hefbomen in om met de verenigingen te werken rond energieverbruik en klimaat. Dat leidde tot concrete aanbevelingen waar de gemeente zelf verder mee aan de slag kan. De begeleiding van Laarne kadert in het project ‘Energie-ambassadeurs’ van de provincie Oost-Vlaanderen.

Op zoek naar samenwerking voor klimaatslimme verenigingen?

>> Interesse? Neem contact op voor een voorstel op maat.