Ecolife begeleidde de gemeente Kaprijke om haar evenementenbeleid te verduurzamen. We analyseerden de Kaprijkse evenementen, deden aanbevelingen en stonden de gemeente bij in uitvoering en communicatie.

Gemeentediensten en organisatoren van lokale evenementen staan elk jaar in voor tientallen evenementen. Festivals, tentoonstellingen of jaarmarkten: al die evenementen kun je ook duurzaam organiseren. Dat verbetert ook de kwaliteit van het evenement zelf, voor bezoekers én omwonenden. Door samen te werken met de OVAM deden we heel wat expertise op om kleine en grote evenementen te verduurzamen.

Danuta De Decker is gemeentelijk evenementencoördinator in Kaprijke: ‘De expertise van Ecolife kwam hier goed van pas. Bovendien hielp hun begeleiding ons om nóg bewuster te focussen op duurzame aspecten, en daar echt werk van te maken. Vaak gaat het om kleine ingrepen, maar wel met een grote impact. Dit jaar ging er bijvoorbeeld extra aandacht naar zichtbare herbruikbare bekers en meer fietsenstallingen. Binnenkort onthalen we de nieuwe inwoners van Kaprijke. Voor het eerst doen we dat dit jaar met vegetarische hapjes en krijgen ze een folder met de mooiste fietsroutes naar elk evenement. Voor ons is het project zeker geslaagd. Volgend jaar gaan we wellicht nog een stapje verder en hebben we mooi fotomateriaal om onze duurzame evenementen nog meer in de spotlights te zetten.” Dit project liep met steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

>> Interesse? Neem contact op voor een samenwerking op maat van jouw evenement.