Verenigingen en hun vele leden kunnen mee de klimaatambities van gemeenten realiseren: bij elke vereniging zijn er kansen om rond energie, mobiliteit en eten stappen vooruit te zetten. Met steun van de gemeente Begijnendijk begeleidde Ecolife de lokale Chiro om haar activiteiten te verduurzamen.

De Chiro van Begijnendijk volgde het traject ‘Klimaatslimme vereniging’. Samen met de leiding en het provinciaal steunpunt scanden we het gebouw, de werking en de evenementen. Het goede nieuws is dat de Chiro nu al heel wat duurzame keuzes maakt. De scan gaf een goed zicht op de impact van de activiteiten, op haalbare verbeteracties en financieringspistes. We bundelden alle resultaten in een overzichtelijke poster, handig om als blikvanger op te hangen in de lokalen. De Chiro gaat verder aan de slag met ons duurzaam actieplan.