Ecolife is al jaren een van de duurzaamheidspartners van KrisKras, pionier in duurzaam reizen voor jongeren. We ontwikkelden een duurzaamheidscalculator waarmee reizigers goed geïnformeerd keuzes kunnen maken als ze hun vakantie plannen.

De calculator berekent voor alle reizen de drie P’s van duurzame ontwikkeling: planet, people en prosperity:

  • De planetscore duidt op de totale broeikasgasuitstoot van je reis inclusief transport, overnachting, eten en lokale activiteiten.
  • De peoplescore geeft aan hoe sterk je bijdraagt aan het welzijn van de lokale bevolking.
  • De prosperityscore meet hoe sterk je bijdraagt aan de lokale economische welvaart. Die scores worden per reis visueel voorgesteld op de website van KrisKras.

Er stond al eens een workshop ‘Ecodriving’ van Ecolife op het programma voor de reisbegeleiders. In het voorjaar gaf Ecolife ook de workshop ‘Ecologische Voetafdruk’ op een dag over duurzaamheid. De reisbegeleiders berekenden hun eigen voetafdruk en kregen tips om hun reizen nog meer te verduurzamen. Zij zijn namelijk de ambassadeurs van KrisKras die op reis het goede voorbeeld geven aan de deelnemers en ze ook stimuleren om zo duurzaam mogelijk te denken en te reizen.

“We zijn blij dat we op Ecolife kunnen rekenen als deskundige partner voor onze duurzame projecten. Een goede samenwerking die we graag nog lang in stand houden.” Veerle Devillé, duurzaamheidsverantwoordelijke bij KrisKras vzw.

>> www.kriskras.be