Weggeefwinkels, repaircafés, tuindelen: delen is hip en deelinitiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Ecolife werkt samen met Studio Globo, Broederlijk Delen en MOS Vlaanderen aan een campagne om delen in het basisonderwijs nog beter op de kaart te zetten.

In twintig pilootscholen in Vlaanderen en Brussel werkten we met leerkrachten en leerlingen rond deelinitiatieven. We focusten op de ongelijke verdeling van grondstoffen en materialen tussen Noord en Zuid. De praktijkervaringen uit de pilootscholen bundelden we tot een kant-en-klare toolkit die nu beschikbaar is voor elke basisschool.

‘Ik deel’ is een initiatief van Ecolife, Broederlijk Delen, Studio Globo, MOS Vlaanderen en Internationaal Vlaanderen.

>> Op www.ikdeel.be vinden leraars, leerlingen en ouders inspiratie, praktische tips en leuke voorbeelden. Je vindt er ook boeiend lesmateriaal, mee ontwikkeld door de pilootscholen. Deel vooral ook het leuke promofilmpje.