Met het project ‘Sportief op weg’ begeleidde Ecolife in 2016 vier gemeenten in de provincie Oost-Vlaanderen rond duurzame sportverplaatsingen.

Het doel was een methodiek aan te reiken aan lokale sportambtenaren om een goede mix van effectieve acties uit te werken, die de mobiliteitsdoelstellingen ondersteunen. Zo kunnen gemeenten werken aan fitte burgers, die op een veilige en aangename manier zich van en naar de sportaccommodaties verplaatsen.

De sportambtenaren van de gemeenten De Pinte, Eeklo, Erpe-Mere en Sint-Martens-Latem werkten samen met hun collega’s van milieu, mobiliteit en ruimtelijke ordening concrete mobiliteitsacties uit, die aansloten bij de lokale mobiliteits- en klimaatactieplannen.

In het project, met steun van de provincie Oost-Vlaanderen, werden we bijgestaan door experten inzake mobiliteit en sport uit het Netwerk Duurzame Mobiliteit, het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) en het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB).

Lees hier de inspirerende leidraad ‘Sportief op weg. In drie stappen naar duurzame mobiliteit bij sport’.