Ecolife werkte mee aan de Week van de Fairtrade. Herent FairTradeGemeente en Ecolife werkten samen rond ecologische en sociale criteria bij de aankoop van kleren en textiel in de gemeente.

Herent FairTradeGemeente en Ecolife onderzochten samen met de gemeentediensten welke kleding de gemeente gebruikt: werkkleren voor de buitendiensten, T-shirts voor vrijetijdsmedewerkers, keukenlinnen enz. Voor al die toepassingen zijn er eerlijke en ecologische stoffen of kleren. Doelstelling is om op termijn deze criteria mee op te nemen in aanbestedingen en bestekken.

We toonden het groeiend aanbod eerlijk textiel op een Fair Fashion kledingstand in de hal van het gemeentehuis. Met een wedstrijd werden medewerkers en raadsleden betrokken bij het verhaal van fairtradekleren.

Het gemeentebestuur engageerde zich om initiatieven te nemen om bij werkkleren en ander textiel te kiezen voor duurzame alternatieven en fairtrade.