Op 12 oktober verzorgde Ecolife een Ecodriving-middagsessie voor de bezoekers van het Leuvense studentenrestaurant Alma. De studenten ondervonden hoe ze milieuvriendelijker en zuiniger kunnen rijden.

Het doel was de deelnemers te wijzen op het belang van het STOP-principe: eerst Stappers, dan Trappers (fietsers), dan het Openbaar vervoer en pas daarna de Personenauto. We toonden hoe je met de principes van Ecodriving eenvoudig kunt besparen op je rijstijl. De studenten maakten een rit op de rijsimulatoren en werden uitgedaagd om zo ver mogelijk te rijden met maar 0,1 liter brandstof. Na de sessie werd het resultaat geëvalueerd en gaf de instructeur tips om nóg zuiniger te rijden.

Met onze rijsimulatoren maken we organisaties en individuen bewust van het effect van hun rijgedrag op het milieu. Meer info op www.ecolife.be/ecodriving.