Pajottenland Vl BrEcolife en BBL begeleiden vijf innovatieve klimaatprojecten in Vlaams-Brabant. De projecten werden geselecteerd na een oproep naar alle Vlaams-Brabantse gemeentebesturen. Ze staan symbool voor het lokale klimaatbeleid van de toekomst: vernieuwend, ambitieus, met een integrale aanpak en in samenwerking met andere organisaties.

Het gaat om de volgende projecten: de ‘straat met het beste klimaat’ in Asse, ‘Diest is om op te eten’ in Diest, ‘Renovatie aan huis’ in Liedekerke, het Klimaatplatform Pajottenland en Zennevallei en de auto- en fietsdeelgroep in Herent. De begeleiding is mogelijk met steun van de provincie Vlaams-Brabant. De provincie Vlaams-Brabant, Ecolife en BBL zetten al jaren in op lokaal klimaatbeleid. Gemeentebesturen spelen een belangrijke rol om initiatieven van onderuit te stimuleren en om partners op lokaal niveau samen te brengen. Meer info vind je op www.klimaatgemeente.be.