trekSamen met Vormingplus Limburg biedt Ecolife een nieuwe workshop met ‘praatplaten’ rond elektriciteitsbesparing aan op maat van kwetsbare groepen de het Nederlands niet volledig machtig zijn.

De praatplaten zijn grote tekeningen van een huis, de keuken, de living, de badkamer en de waskamer. Op elke tekening staat het elektriciteitsverbruik centraal: we laten zien waar er (te) veel elektriciteit verbruikt wordt. Door die dingen te benoemen en met elkaar in gesprek te gaan, leren we hoe het beter – met minder elektriciteit – kan. De praatplaten helpen mensen na te denken over hun eigen elektriciteitsverbruik en bieden concrete tips over hoe het beter kan. Doorheen het gesprek wordt ook duidelijk hoeveel je kan besparen door een aantal dingen anders te doen.
Met de steun van de Koning Boudewijnstichting bieden Vormingplus en Ecolife deze workshop in gans Vlaanderen aan. De workshop is geschikt voor groepen van 8 tot 14 personen en duurt ongeveer 2u.
Ecolife biedt alvast vijf workshops gratis aan. Contacteer ons via 016 22 21 03 of via gert.henckens@ecolife.be.