voedings‘Voedingsatelier’ is een handboek over voeding en koken voor de 2de en 3de graad Sociale en Technische Wetenschappen, uitgegeven door Plantyn. Omdat duurzaamheid en milieuverantwoorde voeding steeds belangrijker worden, besloot Plantyn, om in samenwerking met Ecolife en Velt, het handboek aan te vullen met informatie over duurzame voeding.

Aandacht voor duurzaamheid in de (groot)keuken begint best vroeg genoeg, dus waarom niet tijdens de opleidingen in de voedingssector zelf? Met steun van de Provincie Vlaams-Brabant hebben Velt en Ecolife talrijke nieuwe informatieve weetjes en praktische tips toegevoegd, van duurzame kook- en afwastips tot seizoenskalenders voor groenten en fruit. Ook het lespakket werd uitgebreid met activiteiten zoals een voetafdrukberekening van belegde broodjes.