fairtrade on boardVoor de vierde keer op rij deed Ecolife mee aan de Week van de Fair Trade, dit jaar met een sportieve kijk op fair trade. Samen met voetbalclub KFC Herent en Herent FairTradeGemeente sloegen we de handen in elkaar om spelers, trainers en supporters kennis te laten maken met fair trade.

De jeugdspelers van U11 tot U14 speelden op 7 oktober het allereerste fair trade-tornooi. De winnaars ontvangen de Herentse fair trade-beker. Tijdens de voetbalwedstrijden op 10 en 17 oktober was er in de kantine een infostand met fair trade-producten én een wedstrijd met eerlijke prijzen. Aan de toog werden sapjes, koffie en chips van eerlijke handel verkocht. Op 10 oktober speelde KFC Herent de thuismatch tegen KVC Haacht spelen met een fair trade-voetbal. Dit project liep met de steun van het Belgisch Ontwikkelingsagentschap (BTC).