treecologicalEindelijk zomer. Nog even en je pakt je koffers, springt in de auto of je vliegt wat verder weg. Maar door je reis stoot je CO2 uit en dat is niet goed voor het klimaat. BOS+ en Ecolife lanceren daarom Treecological.be, een nieuwe CO2-calculator om de uitstoot van je verplaatsingen per wagen of vliegtuig te berekenen en te compenseren door bomen aan te planten.

Met Treecological.be kan je berekenen hoeveel CO2 je precies hebt uitgestoten en hoeveel bomen er moeten geplant worden om je verplaatsing te compenseren. Bekijk hier een handige infographic over boscompensatie. In Vlaanderen werken we samen met privé-eigenaars en lokale overheden om deze CO2-bossen aan te leggen, maar we planten ook via een herbebossingsproject bomen aan in Zuid-Ecuador.
Neem alvast een kijkje op Treecological.be.