klimaattopEen ‘energiecoole’ school worden met een kleinere ecologische voetafdruk, dat was het resultaat van de klimaattop onder begeleiding van Ecolife in het Stedelijk Lyceum Linkeroever in Antwerpen.

De leerlingen van het 5de en 6de jaar Wiskunde-Wetenschappen werkten onder begeleiding van Ecolife het voorbije schooljaar rond klimaatverandering en energiebesparing op school. Geïnspireerd op de VN-klimaatconferenties hielden de leerlingen hun eigen klimaattop.
De leerlingen werden ingedeeld in vier groepen: politici, wetenschappers, media en middenveld. De wetenschappers deelden de resultaten van hun onderzoek mee aan de politici, het middenveld ontwikkelde ideeën en de journalisten verspreidden de boodschap via posters, Facebook en Smartschool.
Eén van de mijlpalen van het project was de klimaattop en het ondertekenen van een klimaatcharter met concrete actiepunten. Zo wordt voortaan elke maand een dikke truiendag georganiseerd, moeten de lichten uit in de gang en de toiletten, wordt het afval beter gesorteerd en worden leerkrachten aangespoord om minder met de auto te komen.
Bekijk hier het filmpje van hun energiecool schooljaar. Dit project werd uitgevoerd in opdracht van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.