BOS+ en Ecolife sloegen in 2014-2015 de handen in elkaar om mensen bewuster te maken van de nood aan duurzame mobiliteit. Daarom lanceerden we treecological.be, een nieuwe CO₂-calculator om de uitstoot van verplaatsingen per wagen of vliegtuig te berekenen en te compenseren.

TreecologicalDe website biedt meteen de kans om die uitstoot te compenseren door aanleg van nieuw bos. Hierna worden de boompjes geplant door Treecological.be. Om deze ‘CO₂-bossen’ aan te leggen wordt in Vlaanderen samengewerkt met privé-eigenaars en lokale overheden. Daarnaast worden bomen aangeplant via een herbebossingsproject in Zuid-Ecuador.

BOS+ en Ecolife sloegen in 2014-2015 de handen in elkaar om mensen bewuster te maken van de nood aan duurzame mobiliteit. Daarom lanceerden we treecological.be, een nieuwe CO₂-calculator om de uitstoot van verplaatsingen per wagen of vliegtuig te berekenen en te compenseren.Via de website bereken je de CO₂-uitstoot van je laatste reis en krijg je meteen de kans om die uitstoot te compenseren door aanleg van nieuw bos. Hierna worden de boompjes geplant door Treecological.be. Om deze ‘CO₂-bossen’ aan te leggen wordt in Vlaanderen samengewerkt met privé-eigenaars en lokale overheden. Daarnaast worden bomen aangeplant via een herbebossingsproject in Zuid-Ecuador.

Op zoek naar een gelijkaardig project?