Van oktober 2012 tot september 2014 coördineerden Ecolife en LOCUS, met steun van de Vlaamse Overheid, het ‘Groene Apen’-project ‘Milieuzorg in lokaal cultuurbeleid in Vlaanderen’. Hiervoor werkte Ecolife samen met vijf partnerorganisaties uit de sector : VVBAD, VVC, VVSG, het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk en Bibnet.

MuzeHet ‘Groene Apen’-project had tot doel om informatie over ecologie en milieuzorg op maat van openbare bibliotheken en cultuur- en gemeenschapscentra te verzamelen en beschikbaar te stellen, aangepaste instrumenten te ontwikkelen en de communicatie rond ecologie te versterken. Gedurende twee jaren werd actief samengewerkt in kader van verschillende lokale pilootprojecten en via uitwisselmomenten tussen de intermediaire partnerorganisaties.

Ecolife en Locus ontwikkelden samen een draaiboek voor milieuzorg in het lokaal cultuurbeleid. Het draaiboek vormt een praktische gids voor een bibliotheek, gemeenschaps- of cultuurcentrum om aan de slag te gaan rond duurzaamheid en interne milieuzorg. Het draaiboek bevat een verhaal over klassiekers en kansen, een beknopt stappenplan voor het opzetten van een milieuzorgtraject en een overzicht van inspirerende duurzame acties. Het bevat ook de instrumenten die Ecolife ontwikkelde samen met de partnerorganisaties voor het project Groene Apen.

Meer info: Groene apen: milieuzorg in lokaal cultuurbeleid