De campagne ‘De stroomlijners’ richt zich op het terugdringen van het elektriciteitsverbruik bij Limburgse huishoudens. Deze campagne werd ontwikkeld door Ecolife, Bond Beter Leefmilieu en Vormingplus Limburg in opdracht van de provincie Limburg. De campagne past binnen het provinciaal actieplan ‘Limburg CO₂-neutraal’.

Met ‘De Stroomlijners’ focust de provincie op het gedrag van haar inwoners, het energieverbruik in de woning en op de financiële voordelen van een slim elektriciteitsverbruik.

Via het 4E-model wil de provincie 10 % van de Limburgse huishoudens bereiken: hen enthousiasmeren, ondersteunen en engageren om tot actie over te gaan en zelf als overheid het juiste voorbeeld geven. Dit gebeurt via de campagnewebsite, via een gratis huisbezoek van een ‘Stroomtrainer’, infosessies in Limburgse gemeenten, mogelijkheid tot groepsaankopen van A+++ gelabelde diepvriezers, wasmachines en vaatwassers, en ten slotte een LED-campagne om huishoudens aan te zetten tot het overschakelen naar zuinige LED-lampen.